Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijä, nuorisotyönohjaaja ja muut työntekijät ovat kaiken ikäisiä seurakuntalaisia varten.

Päivystävä pappi on tavoitettavissa erikseen sovittavina aikoina Sepänkylän seurakuntakeskuksen (Niilontie 3) kirkkoherranvirastossa (A-ovi). Papin tavoittaa parhaiten soittamalla kännykkänumeroon, jonka löydät yhteystiedoista.

Diakoniatyöntekijän tavoitat diakoniatoimiston (Sepänkylän seurakuntakeskus, B-ovi) aukioloaikoina maanantaisin klo 10-12 ja keskiviikkoisin klo 13-15. Toimiston p. 322 6705. Aukioloaikoina voit tulla asioimaan ilman ajanvarausta. Muina aikoina tavoitat diakoniatyöntekijän parhaiten kännykkänumerosta 050-554 4498. Mikäli asiasi ei ole akuutti, voit lähettää em. numeroon tekstiviestin tai sähköpostia heli.salmela@evl.fi .

Diakoniatoimisto

Avoinna ilman ajanvarausta maanantaisin klo 10-12 ja keskiviikkoisin klo 13-15. Toimisto sijaitsee Sepänkylän seurakuntakeskuksessa (Niilontie 3), B-ovi puh. 322 6705.

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä. Kirkon perustehtävä on auttaa ja tukea vaikeuksien keskellä, sekä käytännöllisissä asioissa että henkisessä selviämisessä. Uskosi vahvuutta ei kysellä, eikä sitä, oletko kirkon jäsen.

Mustasaaren suomalaisen seurakunnan diakoniatyöntekijä on diakonissa Heli Salmela. Tavoitat diakonissan joko diakoniatoimiston aukioloaikoina tai kännykällä p. 050-554 4498 tai sähköpostitse heli.salmela@evl.fi .

Voit ottaa diakoniatoimistoon yhteyttä esim. kun tarvitset luottamuksellista keskusteluhetkeä tai haluat tarkastella hengellisen elämän kysymyksiä. Joskus voit myös tarvita aineellista apua yllättävän elämäntilanteen seurauksena, kun toimeentulotuki ei riitä tai sitä ei myönnetä. Diakoniatoimistosta annettava apu on pienimuotoista ja väliaikaista. Ota silloin mukaasi esim. tiliote, mistä näkyvät säännölliset tulo- ja menotietosi.

Ruokapankki

välittää maksutonta ruoka-apua tilapäisesti vaikeuksissa oleville. Ruokapankin ruokakasseja (kuivaelintarvikkeita) saa diakoniatoimistosta aukioloaikoina. Kassin saadaksesi varaudu selvittämään diakoniatyöntekijälle tulo- ja menotietosi.

Vaasan Ruoka-apu

välittää kauppojen tuoreruokaa (myyntipäivä on ohi, parasta ennen päivä ei) Sepänkylän seurakuntakeskuksessa (D-ovi) TORSTAISIN klo 9. Tulethan ajoissa paikalle ja ota oma kassi mukaasi. Muista jakelupaikoista lisätietoa diakoniatyöntekijältä p. 050-554 4498.

Heli Salmela
Diakonissa Heli Salmela