Rikoksen tekijä

Rikoksen tekijöitä pidetään helposti pahoina ja paatuneina. Kirkon vankilatyössä näkyvä henkinen ja hengellinen hätä kertovat kuitenkin muuta.

Jos tavalliset riviseurakuntalaiset hakeutuisivat kirkkoon ja papin puheille yhtä kiihkeästi kuin vankiloiden asukkaat, kirkkojen seinät pullistelisivat joka sunnuntai.

Mikä on väärin, on väärin. Se ei muuksi muutu. Se on myös ihmisten edessä sovitettava ja hyvitettävä. Jumalan laki on kuitenkin toinen, sillä syntinsä tunnustava ja katuva saa anteeksi. Ja hänen syntinsä on jo sovitettu.

Ole siis rohkealla mielellä. Teoistasi huolimatta olet Jumalan ja ihmisten rakkauden arvoinen. Hae apua, tukea ja seuraa – myös kirkolla on palveluita juuri sinua varten.