Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet, taloushuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijä, nuorisotyönohjaaja ja muut työntekijät ovat juuri sinua varten.

Päivystävä pappi on tavoitettavissa Sepänkylän seurakuntakeskuksen (Niilontie 3) kirkkoherranvirastossa (A-ovi). Tavoitat hänet parhaiten soittamalla kirkkoherranvirastoon (ma, ti, to, klo 10-11.30 ja 12.30-14  sekä ke 12.30-17. Virasto on perjantaisin suljettu.) puh. 044 595 9278 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@evl.fi

Diakoniatyöntekijän tavoitat diakoniatoimistosta puh. 050 554 4498 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@evl.fi

Nuorisotyönohjaajan tavoitat puh. 050 595 9270 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@evl.fi

Avoinna ilman ajanvarausta maanantaisin klo 10-12 ja keskiviikkoisin klo 13-15. Toimisto sijaitsee Sepänkylän seurakuntakeskuksessa, Niilontie 3, B-ovi. Diakoniatyöntekijä Heli Salmela p. 050 554 4498 heli.salmela@evl.fi

Mikäli sinulla on vähäisiäkin flunssan oireita, jää kotiin lepäämään. Huomaathan myös, että emme kättele, desinfioit kätesi ennen vastaanotolle tuloa ja että eteistilassa voi olla vain yksi henkilö/ perhe kerrallaan. Näin vältämme mahdollisia tartuntoja.

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä. Uskosi vahvuutta ei kysellä, eikä sitä, oletko kirkon tai seurakunnan jäsen.

Voit ottaa diakoniatoimistoon yhteyttä esim. kun tarvitset luottamuksellista keskusteluhetkeä tai tarkastella elämäntilannettasi uudesta näkökulmasta. Joskus voit myös tarvita pientä taloudellista tukea yllättävän elämäntilanteen seurauksena, kun toimeentulotuki ei riitä tai sitä ei myönnetä. Diakoniatoimistosta annettava aineellinen apu on pienimuotoista ja väliaikaista (esim. Ruokapankin ruokakassi).Taloudellista tukea saadaksesi ota mukaasi laskentaa varten kaikkien perheesi aikuisten pankin tiliote, mistä näkyvät säännölliset tulo- ja menotiedot sekä henkilötodistus.

Mikäli olet äidinkieleltäsi ruotsinkielinen, voit haluta keskustella Korsholms svenska församlingin diakoniatyöntekijän kanssa. Ota yhteyttä Hanna-Maria Hakalaan, jolta saat lisätietoja. Sähköposti: hanna-maria.hakala@evl.fi puh. 044 322 6707.

Ruokapankki

välittää maksutonta ruoka-apua tilapäisesti vaikeuksissa oleville. Ruokapankin ruokakasseja (kuivaelintarvikkeita) saa diakoniatoimistosta (Niilontie 3, B-ovi) diakoniatoimiston aukioloaikoina. Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä diakoniatyöntekijään.

Vaasan Ruoka-avun Sepänkylän jakelupiste avoinna torstaisin klo 14-15 (toistaiseksi) välittää kauppojen tuoreruokaa Sepänkylän seurakuntakeskuksessa, Niilontie puoleisessa päädyssä (D-ovi).

Kassit ovat valmiiksi pakattuja ja ne jaetaan ulkona. Pidäthän riitävän etäisyyden muihin ihmisiin, jotta pysyisimme kaikki terveinä. Ethän tule paikalle, jos sinulla on vähäisiäkään flunssan oireita!

Muista jakelupaikoista Vaasan kaupungin alueella lisätietoa diakoniatyöntekijältä puh. 050 554 4498.

KAHVIPIIRIN SYYSKAUSI 2020

Kahvipiiri kokoontuu torstaisin klo 10-11.30 tutussa paikassa, Sepänkylän seurakuntakeskuksen tarjoilutilassa. Ohjaajana toimii diakonissa Heli Salmela (lisätietoja p. 050 554 4498 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@evl.fi.

Tule mukaan vain, mikäli sinulla ei ole flunssaoireita. Jääthän siinä tapauksessa kotiin hoitamaan itsesi terveeksi. Emme Kahvipiirissä myöskään kättele, emmekä halaa ja pidämme toisiimme tarvittavan turvavälin. Pariskunnat saavat istua kylki kyljessä :) Varauduthan myös käsien pesuun tai desinfiointiin piiriin tullessasi ja kotiin lähtiessäsi. Emäntä huolehtii kahvitarjoilujen hygieniasta erityisellä huolella, joten voit nauttia tarjoiluista turvallisin mielin.

Syyskauden avajaisia vietetään to. 3.9. 2020 klo 10-11.30. Muut syksyn kokoontumiskerrat ovat:

10.9, 17.9, 24.9, 1.10, 8.10, ei piiriä syyslomaviikolla 42, 22.10, 29.10, 5.11, 12.11, 19.11, 26.11, 3.12 ja 10.12 joulujuhla.

Nähdään syyskuun alussa, tervetuloa!

Diakoniatyöntekijä Heli Salmela, Mustasaaren suomalainen seurakunta
Diakoniatyöntekijä Heli Salmela