Mustasaaren suomalaisen seurakunnan saavutettavuusseloste

URL-osoite: https://www.mustasaarensuomalainenseurakunta.fi

Mustasaaren suomalainen seurakunta pyrkii takaamaan digitaalisen saavutettavuuden toimintarajotteisille henkilöille. Parannamme käyttäjäkokemusta jatkuvasti ja sovellamme asianmukaisia saavutettavuusstandardeja.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Mustasaaren suomalaisen seurakunnan nettisivuja ja on laadittu 26.11.2019.

Toimet saavutettavuuden tukemiseksi

Mustasaaren suomalainen seurakunta varmistaa saavutettavuuden seuraavilla toimenpiteillä:

• Saavutettavuus kuuluu toiminta-ajatukseemme.
  • Saavutettavuus on sisäisten käytäntöjemme tavoite.
  • Saavutettavuuden on integroiminen hankintakäytäntöihimme tullaan huomioimaan mahdollisimman pian.
  • Seurakuntaamme tullaan nimeämään saavutettavuudesta vastaava tekijä.
  • Tarjoamme työntekijöillemme saavutettavuuskoulutusta.
  • Organisaatiollamme tullaan muodostamaan saavutettavuustavoitteet ja -vastuutasot.
  • Organisaatiollamme tullaan määrittämään saavutettavuuden laadunvarmistusmenetelmät.
  • Otamme käyttäjätestaukseen tulevaisuudessa mukaan ihmisiä, joilla on saavutettavuusrajoitteita.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Sivuston nykyinen saavutettavuusstandardi:

Sivusto täyttää tekniseltä toteutukseltaan Saavutettavuus huomioitu leiman- vaatimukset. Sivusto pyrkii saavuttamaan WCAG 2.1, AA-tason tammikuun 2020 loppuun mennessä.

Nykyinen sisällön ohjeidenmukaisuustilanne

Osittain ohjeidenmukainen: osa sisällöstä ei noudata saavutettavuusstandardia täydellisesti.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö

Käyttäjät saattavat edelleen kohdata sivustolla joitakin ongelmia. Seuraavassa on kuvaus tunnetuista saavutettavuusongelmista. Jos huomaat sivustolla ongelman, joka ei ole luettelossa, ota meihin yhteyttä.

Tekniset puutteet:

Sivustolla on teknisiä saavutettavuuspuutteita seuraavilla alueilla: lomakekenttien lukuselainkäyttö, linkkien fokusointi tai visuaalinen korostus, sivujen pääotsikoita tai otsikkokenttien sisältöjä puuttuu, iframen selitteitä puuttuu, virheitä wai-aria -toteutuksessa  ja toistetun sisällön ohitusmahdollisuus lukuselaimella.

Pyrimme korjaamaan puutteet tammikuun 2020 loppuun mennessä.

Videot:

Videoissamme ei ole kaikilta osin tällä hetkellä tekstitystä. Sivustolla olevat videot pyritään tekstittämään mahdollisimman pian tai viimeistään 23.9.2020 mennessä.

Kuvien tekstivastineet (alt-tekstit) :

Osassa kuvistamme saattaa puuttua alt-tekstit. Käymme näitä läpi ja korjaamme puuttuvat tekstit mahdollisimman pian.

Rikkinäiset linkit:

Sivullamme saattaa ilmetä rikkinäisiä linkkejä, korjaamme ne mahdollisimman pian. Mikäli huomaat rikkinäisen linkin, ilmoitathan siitä meille.

Asiakirjat (Pdf, Word, Powerpoint, Excel):

Kaikki sivuillamme olevat asiakirjat eivät ole tällä hetkellä saavutettavia. Korjaamme tiedostot saavutettaviksi mahdollisimman pian. Mikäli huomaat puutteen, ilmoitathan siitä meille.

Värikontrasti:

Sivuillamme ei värikontrasti ole kaikissa kohdin  WCAG-standardin mukainen kaikkialle. Korjaamme tilanteen mahdollisimman pian.

Luettavuus:

Sivusto pyrkii täyttämään selkeän kielen tunnusmerkit. Tämä ei kaikkialla sivuillamme välttämättä vielä toteudu.

Väliotsikot ja otsikkohierarkian käyttö:

Sivuston otsikkotasojen käyttöä tarkastetaan ja korjaillaan parhaillaan. Tarkoitus on, että  otsikkotasoja käytetään loogisesti ja järjestyksessä. Tämä tarkoittaa sitä, että yläotsikon alla on ensimmäisen tason alaotsikoita, ja näiden alla vain niitä alemman tason otsikoita. Kaikkialla sivuillamme ei vielä hyödynnetä otsikkohierarkiaa ja väliotsikoita asianmukaisesti. Pahoittelemme tilannetta ja pyrimme korjaamaan tämän mahdollisimman pian.

Yhteensopivuus selainten kanssa

Sivusto on suunniteltu yhteensopivaksi seuraavien selainten kanssa:

Internet Explorer (Windows), versio 11
Chrome (Windows, Mac), uusin versio
Firefox (Windows, Mac), uusin versio
Safari (Mac), uusin versio

Tekniikat

Tämän sivuston saavutettavuus riippuu seuraavien tekniikoiden toimivuudesta:

• HTML
  • WAI-ARIA
  • CSS

Arviointimenetelmät

Mustasaaren suomalainen seurakunta arvioi tämän sivuston saavutettavuuden seuraavilla menetelmillä:

• Itsearviointi: yritys tai organisaatio ovat arvioineet sivuston sisäisesti.
  • Saavutettavuus huomioitu -arviointi 2016, Saavutettavuus huomioitu - leima myönnetty 11/2017.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?
Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Otamme mielellämme vastaan palautetta tämän sivuston saavutettavuudesta. Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla:

• Puhelin: + 358 06 322 6700.
  • Sähköposti: mustasaaren.suomalainen(at)evl.fi
  • Postiosoite: Niilontie 3, 65610, Mustasaari, Suomi.
  • Verkkolomakkeella

Tavoiteaikamme palautteeseen vastaamisessa on 2 viikkoa.

Valvontaviranomainen (viralliset reklamaatiot)

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille, sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.  Jos et ole tyytyväinen vastaukseemme, tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö