Nuoria albat päällä.

Huomio!

Tämänhetkisen tiedon perusteella on päätetty palata alkuperäiseen suunnitelmaan. Pyydämme seuraamaan tätä kotisivua mahdollisten muutosten ja yksityiskohtaisten tietojen saamisen vuoksi. Puhelinkierros koteihin on käyty, kiitos keskusteluista ja tilanteen ymmärtämisestä!

Marttisen nuorisokeskuksessa Virroilla leirit siis seuraavasti: 11.-18.6.2020 (A) ja 29.6.-6.7.2020 (B). Konfirmaatiot on suunniteltu alustavasti pidettäviksi Mustasaaren kirkossa A-ryhmälle la 27.6.2020 klo 12 ja B-ryhmälle la 11.7.2020 klo 12. Miten ja millä väkimäärällä ne voidaan toteuttaa on vielä epäselvää. Asiaan palataan myöhemmin.

Pyydämme kertomaan, jos päädytte johonkin muuhun ratkaisuun (järjestöjen tai naapuriseurakuntien leiri tms.). Sairaana ei leirille luonnollisesti voi lähteä.

Tarkistakaa, onko tuo alla oleva pääsiäisaikaa koskeva tehtävä tullut tehtyä. Jos ei, se pitäisi hoitaa kuntoon nopeasti. Muille kevään aikana peruuntuneille tilanteille ei olla järjestämässä korvaavia tilaisuuksia. Aiheita käsitellään leirillä. Koska asiat tulivat puhelimessa selviksi, ei ilmoittautumisia tarvitse palauttaa (tämän kotivun ilmoittautumislomake ei meistä riippumattomista syistä toimi). Vanhempainiltaa ei näillä näkymin järjestetä, mutta varsinkin sähköpostin kautta meidät tavoittaa hyvin, jos kysymyksiä on.

_  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _

Rippikoulussa tutustut evankelis-luterilaisen kirkon uskoon, johon sinut on kasteessa liitetty. Rippikoulun aikana voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita ja tutustua kotiseurakuntaasi.

Ilmoittautumislomakkeet rippikouluun postitetaan koteihin syys-lokakuun vaihteessa. Lomake tulee palauttaa seurakuntaan viimeistään lomakkeessa mainittuna päivänä. Sen voi palauttaa joko postitse: Mustasaaren suomalainen seurakunta, rippikoulu, PL 35, 65611 Mustasaari tai suoraan seurakunnan postilaatikkoon osoitteeseen: Niilontie 3.

Rippikoulun aloitus tapahtui rippikoululaisten ja vanhempien kutsujumalanpalveluksessa Sepänkylän kirkossa 3.11.2019 klo 10.00. Jumalanpalveluksen jälkeen oli vanhempien ja rippikoululaisten yhteinen tiedotustilaisuus, jossa annetaan tärkeää tietoa alkavasta rippikoulusta ja kesän leireistä. Kysymyksiä on myös mahdollisuus esittää.

Rippikoulun kesto ensimmäisestä tapaamisesta konfirmaatiojuhlaan on useita kuukausia. Seurakunnan toimintaan osallistumisjakso sisältää nuorten iltoja ja tapahtumia sekä seurakunnan yhteisiä kokoontumisia. Lisätietoa saa rippikoulupassista.

Rippikoulu huipentuu leiriin ja konfirmaatioon. Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatiossa tunnustat kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on kirkkohäiden edellytys.

Pääsiäisajan tapahtumakirkot korvataan seuraavalla pienellä tehtävällä:

1. Valitse pääsiäisajan jumalanpalvelus kotiseurakunnasta  :) Esimerkiksi meidän seurakunnan taltioinnit voit löytää facebookista-mustasaaren suomalainen seurakunta (alkaen 9.4. klo.18:30, 10.4. klo. 10 ja 12.4. klo.10) Facebook-julkaisun jälkeen videot löytyvät myös mustasaarensuomalainenseurakunta.fi -sivuston alalaidasta kohdasta Facebook.

• Vastaa seuraaviin kysymyksiin:

1. Mikä oli liturginen väri?

2. Mitkä olivat virsinä?

3. Mitä oli erilaista kuin tavallisessa jumalanpalveluksessa?

4. Mikä oli saarnan ydin?

5. Esitä  yksi kysymys kyseisestä jumalanpalveluksesta?

Pyydämme vastaamaan oheisiin kysymyksiin siis sähköisesti :)

Teidän kysymyksiin vastailtiin yhdessä rippikoulutiimin kanssa :)

Kokosimme tästä videon: https://www.youtube.com/watch?v=WJ4YjE5e_1c

Pysäköinti konfirmaatiossa:

On hyvä huomioida, että rautatien puolella on pieni pysäköintipaikka, mutta Adelcrantzinkuja on pelastustie, jonka varteen ei saa pysäköidä. Toisella puolella kirkkoa on suurempi pysäköintialue ja myös kadunvarsiin saa siellä pysäköidä.

Raamattu kädessä.