Koivulahden kirkko

Koivulahdentie 7 , 66530 Koivulahti

Koivulahden kirkko

Alkuperäisessä muodossaan Koivulahden kirkko oli omalaatuinen pitkäkirkon ja monikulmaisen kuorin yhdistelmä. Kirkko on rakennettu vuosina 1691-93. Rakennusmestarina toimi koivulahtelainen Hans Larsson Qweflander. Kirkko on kahdeksansivuisine runkohuoneineen taidehistoriallisesti erikoinen kirkkotyyppi ja rakennustyypin vanhin edustaja Suomessa. V. 1794-95 laajennuksessa Koivulahden kirkko muutettiin ristikirkoksi. Laajennus oli kappalainen Wilhelm Granlundin piirtämä.

Koivulahden kirkossa pidetään Mustasaaren suomalaisen seurakunnan jumalanpalveluksia hiljaisella viikolla sekä joulun aikaan ja kirkollisia toimituksia. Kirkolliset uutiset sanomalehti Ilkka-Pohjalaisessa.

Kirkon varaukset ja suomalaisen seurakunnan papin ja kanttorin varaukset toimituksiin: Mustasaaren suomalainen seurakunta puh. 044 595 9278/ kirkkoherranvirasto Tilojen, papin ja kanttorin varaaminen toimituksiin: kirkkoherranvirasto, 044 595 9278.

Katso aukioloajat Info ja asiointi-kohdasta.