Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa työhuolet, ahdistus, yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet, taloushuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. 

Päivystävä pappi on tavoitettavissa Sepänkylän seurakuntakeskuksen (Niilontie 3) kirkkoherranvirastossa (A-ovi). Tavoitat hänet parhaiten soittamalla kirkkoherranvirastoon (Katso aukioloajat etusivun  "Info ja asiointi"- yläpalkista)

Diakonissan tavoitat diakoniatoimistosta (B-ovi) puh. 050 554 4498 tai sähköpostilla heli.salmela@evl.fi.

Nuorisotyönohjaajan tavoitat nuorisotoimistosta (I-ovi) puh. 050 595 9270 tai sähköpostilla anu.turcios@evl.fi

Diakoniatoimisto on avoinna ilman ajanvarausta maanantaisin klo 10-12 ja keskiviikkoisin klo 13-15. Toimisto sijaitsee Sepänkylän seurakuntakeskuksessa, Niilontie 3, B-ovi. Mikäli et pääse käymään toimistolla vastaanottoaikoina, soita niin etsitään sinulle oma aika.

Diakonissa, työnohjaaja Heli Salmela (kuva) p. 050 554 4498 heli.salmela@evl.fi 

Huomaa, että jos olet flunssaoireinen tai ollut vasta sairaana, maskin käyttö on toivottavaa. Jää kotiin lepäämään, jos olet kuumeinen.

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä. Uskosi vahvuutta ei kysellä, eikä sitä, oletko kirkon tai seurakunnan jäsen.

Voit ottaa diakoniatoimistoon yhteyttä esim. kun tarvitset luottamuksellista keskusteluhetkeä tai tarkastella elämäntilannettasi uudesta näkökulmasta. Joskus voit myös tarvita pientä taloudellista tukea yllättävän elämäntilanteen seurauksena, kun toimeentulotuki ei riitä tai sitä ei eri syistä myönnetä. Ota mukaasi Kela: n päätös evätystä tuesta.

Diakoniatoimistosta annettava aineellinen apu on pienimuotoista ja väliaikaista (esim. säilyviä ruokatarvikkeita). Taloudellista tukea saadaksesi ota mukaasi laskentaa varten kaikkien perheesi aikuisten pankkitilien tiliote, mistä näkyvät säännölliset tulo- ja menotiedot sekä passi tai ajokortti henkilöllisyyden todentamiseksi.

Mikäli olet äidinkieleltäsi ruotsinkielinen tai ruotsin kieli on vahvin osaamasi kieli, ota yhteyttä Korsholms svenska församlingin diakoniatyöntekijöihin (yhteystiedot löytyvät etusivun yläpalkista -> linkki seurakunnan sivulle).

 

 

Lähiseurakuntien diakoniatyöntekijät tervehtivät jokaista, diakonian juhlavuoden 2022 päätyttyä!

Vaasan Ruoka-avun Sepänkylän jakelupiste välittää kauppojen tuoreruokaa Sepänkylän seurakuntakeskuksella (Eemelintien puolella) torstaisin klo 14-15.

Kassit ovat valmiiksi pakattuja ja ne jaetaan ulkosalla. Pidäthän riitävän etäisyyden muihin ihmisiin, jotta pysyisimme kaikki terveinä. Maskien käyttö on suositeltavaa, mikäli olet flunssainen.

Tiistaipuuroa tarjolla jälleen 3.10.-28.11. 2023 klo 8.30-10 Sepänkylän seurakuntakeskuksessa (ei vk 42).

Hinta 2 €. Tarjolla terveellistä puuroa ja marjoja, leivät, leikkeleet, juomat sekä kahvi. Lisätietoja Heli Salmelalta (diakonissa) tai Teija Vakkilalta (emäntä). Kts. yhteystiedot etusivun valikosta.

 

 

Tänä vuonna 70 tai 75 vuotta täyttävät seurakuntalaiset kutsutaan konserttiin 28.11. 2023 klo 18 Mustasaaren kirkkoon.

Konsertin artistina on Teuvo Oinas, säestäjänään Juha Venäläinen.

Syntymäpäiväsankarit saavat kutsun kotiin postitse. Kutsu koskee myös mukana tulevaa puolisoa tai ystävää.

Esittämällä kutsun konserttiin tullessaan, syntymäpäiväsankarit saavat konserttiohjelman maksutta ja lahjakirjan seurakunnalta. 

Lisätietoja tarvittaessa Heli Salmelalta p. 050 5544 498.

 

KAHVIPIIRIN SYKSY 2023 

Kahvipiiri jatkuu syksyllä kokoontumalla torstaisin klo 10-11.30 tutussa paikassa, Sepänkylän seurakuntakeskuksen tarjoilutilassa. Ohjaajana toimii diakonissa Heli Salmela (lisät. p. 050 554 4498 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@evl.fi. ) 

 

(Kuvassa Kahvipiirin retkellä olleita ihania Kahvipiirin rouvia, vasemmalta Marjatta T., Marjatta K., Hilkka M. ja Raili M.)

SYKSYN KOKOONTUMISAJAT:

7.9. klo 10-11.30 Aloitamme syksyn uusin voimin!

14.9. Vieraana Wellness by Eva

21.9. Esittelyssä "Konstikoppa"

28.9. Syysretki Kauhavalle 

5.10. Unohdettuja säveltäjänaisia-esittely

12.10. Vieraana lääkäri Heikki Kaukoranta

ei piiriä syyslomaviikolla 42

26.10. Vieraana kirkkoherra Jari Friman ja Mustasaaren mummo

2.11. Esittelyssä Onni-TV

9.11. Vieraana Senioripisteestä Johanna Hautala "Pohjanmaan hyvinvointialueen palvelut ikäihmisille"

16.11. Vieraana kiinteistöpäällikkö Johan Nysten

23.11. Vieras: käsityömestari Sanna Rahko, joka esittelee kehräämistä

30.11. Adventti ja joululaulut, lapsuuden joulumuistoja, joululeikkejä. Pääset myös näkemään joulupostimerkkejä!

7.12. Itsenäisyyspäivän jälkilöylyt Jane Trygg-Kaipiaisen kirjaesittelyssä "Mustasaaren kylähistoriikkien kymmenet kylät", kuvien kera.

14.12. perinteinen joulujuhla

Seuraathan ilmoitteluamme ja tiedota myös kahvipiirikaveria mahdollisista muutoksista! 

 

Omaishoitajien kirkkopyhäkutsu 26.11. 2023
Omaishoitajien kirkkopyhä Mustasaaren Sepänkylässä su. 26.11. 2023 klo 10 alkaen. Ilmoittaudu 20.11. mennessä.