Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa ahdistus, yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet, taloushuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijä, nuorisotyönohjaaja ja muut työntekijät ovat juuri sinua varten.

Päivystävä pappi on tavoitettavissa Sepänkylän seurakuntakeskuksen (Niilontie 3) kirkkoherranvirastossa (A-ovi). Tavoitat hänet parhaiten soittamalla kirkkoherranvirastoon (Katso aukioloajat "Info ja asiointi"- yläpalkista) puh. 044 595 9278 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@evl.fi

Diakoniatyöntekijän tavoitat diakoniatoimistosta puh. 050 554 4498 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@evl.fi

Nuorisotyönohjaajan tavoitat puh. 050 595 9270 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@evl.fi

Diakoniatoimisto on avoinna ilman ajanvarausta maanantaisin klo 10-12 ja keskiviikkoisin klo 13-15. Toimisto sijaitsee Sepänkylän seurakuntakeskuksessa, Niilontie 3, B-ovi. Mikäli et pääse käymään toimistolla vastaanottoaikoina, soita diakoniatyöntekijälle, niin etsitään sinulle oma aika.

Diakoniatyöntekijä Heli Salmela (kuva) p. 050 554 4498 heli.salmela@evl.fi

Mikäli sinulla on flunssan oireita, jääthän kotiin lepäämään. Huomaathan myös, että diakoniavastaanotolle tullaan kulloinkin voimassa olevia koronarajoituksia noudattaen. Ohjeistus löytyy toimiston ovelta.

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä. Uskosi vahvuutta ei kysellä, eikä sitä, oletko kirkon tai seurakunnan jäsen.

Voit ottaa diakoniatoimistoon yhteyttä esim. kun tarvitset luottamuksellista keskusteluhetkeä tai tarkastella elämäntilannettasi uudesta näkökulmasta. Joskus voit myös tarvita pientä taloudellista tukea yllättävän elämäntilanteen seurauksena, kun toimeentulotuki ei riitä tai sitä ei myönnetä.

Diakoniatoimistosta annettava aineellinen apu on pienimuotoista ja väliaikaista (esim. Ruokapankin ruokakassi). Taloudellista tukea saadaksesi ota mukaasi laskentaa varten kaikkien perheesi aikuisten pankkitilien tiliote, mistä näkyvät säännölliset tulo- ja menotiedot sekä passi tai ajokortti henkilöllisyyden todentamiseksi.

Mikäli olet äidinkieleltäsi ruotsinkielinen tai ruotsin kieli on vahvin osaamasi kieli, ota yhteyttä Korsholms svenska församlingin diakoniatyöntekijöihin (yhteystiedot löytyvät etusivun yläpalkista -> linkki seurakunnan sivulle).

Lähiseurakuntien diakoniatyöntekijät tavattavissa diakonian juhlavuoden pop-up kahviloissa 29.8.-2.9.2022 klo 13-15. Mustasaaren Sepänkylässä pop-up kahvila ke. 31.8. 2022 klo 13-15. Katso tapahtumahausta muiden seurakuntien aikataulut!

Ruokapankki

välittää maksutonta ruoka-apua tilapäisesti vaikeuksissa oleville. Ruokapankin ruokakasseja (kuivaelintarvikkeita) saa diakoniatoimistosta (Niilontie 3, B-ovi) diakoniatoimiston aukioloaikoina. Mikäli sinulla on kysyttävää tai et pääse toimiston aukioloaikoina hakemaan ruokakassia, ota yhteyttä diakoniatyöntekijään.

Ruokapankin ruokakassin sisältöä
Kuva: Ruokapankin ruokakassin sisältöä

Vaasan Ruoka-avun Sepänkylän jakelupiste välittää kauppojen tuoreruokaa Sepänkylän nuorisoseurantalon pihamaalla (Smedsby ungdomsförening) osoitteessa Sepänkyläntie 224, torstaisin klo 14-15.

Kassit ovat valmiiksi pakattuja ja ne jaetaan ulkosalla. Pidäthän riitävän etäisyyden muihin ihmisiin, jotta pysyisimme kaikki terveinä. Maskien käyttö on suositeltavaa.

Päihteistä kuntoutuvien miesten leiri 11.-14.8. 2022  Alskathemmet leirikeskuksessa

Leiri toteutetaaan yhdessä lähiseurakuntien kanssa. Osallistumismaksu 20 €.

Tule mukaan virkistäytymään, jakamaan ajatuksiasi, nauttimaan valmiista lounaspöydän antimista ja merenrannan luonnosta.

Ilmoittaudu 20.7.-3.8. Erja Kahl-Huhtamäki p. 044 480 8263  tai diakoniatyöntekijä Heli Salmelalle: heli.salmela@evl.fi tai soita p. 050-554 4498. Ilmoittautuneille lähetetään leirikirje.

Tiistaipuuroa tarjolla jälleen syys-, loka- ja marraskuussa klo 8.30-10 Sepänkylän seurakuntakeskuksessa

KAHVIPIIRIN SYKSY 2022

Kahvipiirin kevätkausi on päättynyt retkipäivään, joka suuntautui Kauhajoelle. Aloitamme jälleen syksyllä kokoontumalla torstaisin klo 10-11.30 tutussa paikassa, Sepänkylän seurakuntakeskuksen tarjoilutilassa. Ohjaajana toimii diakonissa Heli Salmela (lisät. p. 050 554 4498 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@evl.fi. )

HUOM! Jos olet flunssaoireinen, jääthän kotiin hoitamaan itsesi terveeksi.

SYKSYN KOKOONTUMISAJAT:

8.9. klo 10-11.30

15.9. Miika-pappi ohjaa piiriä

22.9.

29.9.

6.10.

13.10.

ei piiriä syyslomavk 42

27.10.

3.11.

10.11.

17.11.

24.11. Kaisa-kanttori laulattaa

1.12.

8.12. joulujuhla

Seuraathan ilmoitteluamme ja tiedota myös kahvipiirikaveria mahdollisista muutoksista!