Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet, taloushuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijä, nuorisotyönohjaaja ja muut työntekijät ovat juuri sinua varten.

Päivystävä pappi on tavoitettavissa Sepänkylän seurakuntakeskuksen (Niilontie 3) kirkkoherranvirastossa (A-ovi). Tavoitat hänet parhaiten soittamalla kirkkoherranvirastoon (ma, ti, to, klo 10-11.30 ja 12.30-14  sekä ke 12.30-17. Virasto on perjantaisin suljettu.) puh. 044 595 9278 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@evl.fi

Diakoniatyöntekijän tavoitat diakoniatoimistosta puh. 050 554 4498 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@evl.fi

Nuorisotyönohjaajan tavoitat puh. 050 595 9270 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@evl.fi

Diakoniatoimisto on avoinna ilman ajanvarausta maanantaisin klo 10-12 ja keskiviikkoisin klo 13-15. Toimisto sijaitsee Sepänkylän seurakuntakeskuksessa, Niilontie 3, B-ovi. Diakoniatyöntekijä Heli Salmela p. 050 554 4498 heli.salmela@evl.fi

Mikäli sinulla on vähäisiäkin flunssan oireita, jää kotiin lepäämään. Huomaathan myös, että emme kättele, desinfioit kätesi ennen vastaanotolle tuloa ja että eteistilassa voi olla vain yksi henkilö/ perhe kerrallaan. Näin vältämme mahdollisia tartuntoja.

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä. Uskosi vahvuutta ei kysellä, eikä sitä, oletko kirkon tai seurakunnan jäsen.

Voit ottaa diakoniatoimistoon yhteyttä esim. kun tarvitset luottamuksellista keskusteluhetkeä tai tarkastella elämäntilannettasi uudesta näkökulmasta. Joskus voit myös tarvita pientä taloudellista tukea yllättävän elämäntilanteen seurauksena, kun toimeentulotuki ei riitä tai sitä ei myönnetä. Diakoniatoimistosta annettava aineellinen apu on pienimuotoista ja väliaikaista (esim. Ruokapankin ruokakassi). Taloudellista tukea saadaksesi ota mukaasi laskentaa varten kaikkien perheesi aikuisten pankin tiliote, mistä näkyvät säännölliset tulo- ja menotiedot sekä henkilötodistus.

Mikäli olet äidinkieleltäsi ruotsinkielinen tai ruotsin kieli on vahvin osaamasi kieli, ota yhteyttä Korsholms svenska församlingin diakoniatyöntekijä, Hanna-Maria Hakalaan, jolta saat lisätietoja. Sähköposti: hanna-maria.hakala@evl.fi puh. 044 322 6707.

Ruokapankki

välittää maksutonta ruoka-apua tilapäisesti vaikeuksissa oleville. Ruokapankin ruokakasseja (kuivaelintarvikkeita) saa diakoniatoimistosta (Niilontie 3, B-ovi) diakoniatoimiston aukioloaikoina. Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä diakoniatyöntekijään.

Vaasan Ruoka-avun Sepänkylän jakelupiste avoinna torstaisin klo 14-15 (toistaiseksi) välittää kauppojen tuoreruokaa Sepänkylän seurakuntakeskuksessa, Niilontie puoleisessa päädyssä (D-ovi).

Kassit ovat valmiiksi pakattuja ja ne jaetaan ulkona. Pidäthän riitävän etäisyyden muihin ihmisiin, jotta pysyisimme kaikki terveinä. Ethän tule paikalle, jos sinulla on vähäisiäkään flunssan oireita!

Muista jakelupaikoista Vaasan kaupungin alueella lisätietoa diakoniatyöntekijältä puh. 050 554 4498.

KAHVIPIIRIN KEVÄTKAUSI 2021

Kahvipiiri kokoontuu torstaisin klo 10-11.30 tutussa paikassa, Sepänkylän seurakuntakeskuksen tarjoilutilassa. Ohjaajana toimii diakonissa Heli Salmela (lisätietoja p. 050 554 4498 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@evl.fi. )

HUOM! Jos olet flunssaoireinen, jääthän kotiin hoitamaan itsesi terveeksi. Pidämme piirissä ollessamme kasvosuojusta yllämme, mutta kahvi nautitaan ilman :) Emme toistaiseksi myöskään kättele, emmekä halaa ja pidämme toisiimme tarvittavan turvavälin (1,5-2 m). Pariskunnat saavat toki istua kylki kyljessä :) Varauduthan myös käsien pesuun tai desinfiointiin piiriin tullessasi ja kotiin lähtiessäsi. Emäntä huolehtii kahvitarjoilujen hygieniasta erityisellä huolella, joten voit nauttia tarjoiluista turvallisin mielin.

KEVÄÄN KOKOONTUMISAJAT:

Kahvipiiri ei ala vielä tammikuussa. Seuraa ilmoitteluamme!

4.2.

11.2.

18.2.

25.2.

ei piiriä talvilomaviikolla 9.

11.3.

18.3.

25.3.

ei piiriä Kiirastorstaina

8.4.

15.4. Kirjailijavieras

22.4.

29.4.

6.5. Kevätretkipäivä

Seuraathan ilmoitteluamme ja tiedotat myös kahvipiirikaveriasi mahdollisista muutoksista! Lisätietoja saat aina halutessasi soittamalla piirin ohjaaja, Heli Salmelalle p. 050-554 4498.

Diakoniatyöntekijä Heli Salmela, Mustasaaren suomalainen seurakunta
Diakoniatyöntekijä Heli Salmela