Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet, taloushuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijä, nuorisotyönohjaaja ja muut työntekijät ovat juuri sinua varten.

Päivystävä pappi on tavoitettavissa Sepänkylän seurakuntakeskuksen (Niilontie 3) kirkkoherranvirastossa (A-ovi). Tavoitat hänet parhaiten soittamalla kirkkoherranvirastoon (ma, ti, to, pe klo 10-14 ja ke 12-17) p. 06-3226 700.

Diakoniatyöntekijän tavoitat ilman ajanvarausta diakoniatoimistosta (Sepänkylän seurakuntakeskus, B-ovi) maanantaisin klo 10-12 ja keskiviikkoisin klo 13-15. Toimiston p. 06-322 6705.

Muina aikoina tavoitat diakoniatyöntekijän parhaiten matkapuhelinnumerosta 050-554 4498. Mikäli asiasi ei ole akuutti, voit lähettää puhelinnumeroon tekstiviestin tai sähköpostia osoitteeseen: heli.salmela@evl.fi  Jos haluat pidemmän keskusteluajan diakoniatyöntekijän kanssa, ota yhteyttä, niin sovimme sinulle oman, rauhallisen ajan.

Diakoniatoimisto

Avoinna ilman ajanvarausta maanantaisin klo 10-12 ja keskiviikkoisin klo 13-15. Toimisto sijaitsee Sepänkylän seurakuntakeskuksessa (Niilontie 3), B-ovi puh. 06-322 6705.

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä. Uskosi vahvuutta ei kysellä, eikä sitä, oletko kirkon tai seurakunnan jäsen.

Mustasaaren suomalaisen seurakunnan diakoniatyöntekijä on diakonissa Heli Salmela. Tavoitat hänet diakoniatoimiston aukioloaikoina, matkapuhelinnumerosta p. 050-554 4498 tai sähköpostitse: heli.salmela@evl.fi .

Mikäli olet äidinkieleltäsi ruotsinkielinen, voit haluta keskustella Korsholms svenska Församling: n diakoniatyöntekijän kanssa. Ota yhteyttä Hanna-Maria Hakalaan, jolta saat lisätietoja. Sähköposti: hanna-maria.hakala@evl.fi puh. 044- 3226 707.

Voit ottaa diakoniatoimistoon yhteyttä esim. kun tarvitset luottamuksellista keskusteluhetkeä tai tarkastella elämäntilannettasi uudesta näkökulmasta. Joskus voit myös tarvita pientä taloudellista tukea yllättävän elämäntilanteen seurauksena, kun toimeentulotuki ei riitä tai sitä ei myönnetä. Diakoniatoimistosta annettava aineellinen apu on pienimuotoista ja väliaikaista (esim. Ruokapankin ruokakassi).Taloudellista tukea saadaksesi ota mukaasi laskentaa varten kaikkien perheesi aikuisten pankin tiliote, mistä näkyvät säännölliset tulo- ja menotiedot.

Ruokapankki

välittää maksutonta ruoka-apua tilapäisesti vaikeuksissa oleville. Ruokapankin ruokakasseja (kuivaelintarvikkeita) saa diakoniatoimistosta aukioloaikoina. Kassin saadaksesi varaudu selvittämään diakoniatyöntekijälle tulo- ja menotietosi (Ota mukaasi uusin pankin tiliote).

Vaasan Ruoka-apu

välittää kauppojen tuoreruokaa (myyntipäivä on ohi, parasta ennen päivä ei) Sepänkylän seurakuntakeskuksessa (D-ovi) TORSTAISIN klo 9. Tulethan ajoissa paikalle ja ota oma kassi mukaasi. Muista jakelupaikoista lisätietoa diakoniatyöntekijältä p. 050-554 4498.

KAHVIPIIRIN SYYSKAUSI 2019:

Kahvipiiri kokoontuu torstaisin klo 10-11.30 tutussa paikassa, Sepänkylän seurakuntakeskuksen tarjoilutilassa. Ohjaajana toimii diakonissa Heli Salmela (lisätietoja p. 050 5544 498 tai sähköpostitse heli.salmela@evl.fi. Tule mukaan!

Syksyn kokoontumiskerrat: 5.9, 12.9, 19.9, 26.9, 3.10, 10.10 (ei piiriä syyslomaviikolla 42), 24.10, 31.10, 7.11, 14.11, 21.11, 28.11, 5.12 itsenäisyysjuhla, 12.12 joulujuhla.

Diakoniatyöntekijä Heli Salmela, Mustasaaren suomalainen seurakunta
Diakoniatyöntekijä Heli Salmela