Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet, taloushuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijä, nuorisotyönohjaaja ja muut työntekijät ovat juuri sinua varten.

Päivystävä pappi on tavoitettavissa Sepänkylän seurakuntakeskuksen (Niilontie 3) kirkkoherranvirastossa (A-ovi). Tavoitat hänet parhaiten soittamalla kirkkoherranvirastoon (ma, ti, to, pe klo 10-14 ja ke 12-17) puh. 044 595 9278 tai etunimi.sukunimi@evl.fi

Diakoniatyöntekijän tavoitat diakoniatoimistosta puh. 050 554 4498 heli.salmela@evl.fi

Nuorisotyönohjaajan tavoitat puh. 050 595 9270 etunimi.sukunimi@evl.fi

Diakoniatoimisto: yhteys vain puhelimitse tai sähköpostitse koronaviruspandemian aikana

(Avoinna ilman ajanvarausta maanantaisin klo 10-12 ja keskiviikkoisin klo 13-15. Toimisto sijaitsee Sepänkylän seurakuntakeskuksessa, Niilontie 3, B-ovi. Diakoniatyöntekijä Heli Salmela p. 050 554 4498 heli.salmela@evl.fi)

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä. Uskosi vahvuutta ei kysellä, eikä sitä, oletko kirkon tai seurakunnan jäsen.

Mikäli olet äidinkieleltäsi ruotsinkielinen, voit haluta keskustella Korsholms svenska församlingin diakoniatyöntekijän kanssa. Ota yhteyttä Hanna-Maria Hakalaan, jolta saat lisätietoja. Sähköposti: hanna-maria.hakala@evl.fi puh. 044 322 6707.

Voit ottaa diakoniatoimistoon yhteyttä esim. kun tarvitset luottamuksellista keskusteluhetkeä tai tarkastella elämäntilannettasi uudesta näkökulmasta. Joskus voit myös tarvita pientä taloudellista tukea yllättävän elämäntilanteen seurauksena, kun toimeentulotuki ei riitä tai sitä ei myönnetä. Diakoniatoimistosta annettava aineellinen apu on pienimuotoista ja väliaikaista (esim. Ruokapankin ruokakassi).Taloudellista tukea saadaksesi ota mukaasi laskentaa varten kaikkien perheesi aikuisten pankin tiliote, mistä näkyvät säännölliset tulo- ja menotiedot sekä henkilötodistus.

Ruokapankin ruokapusseja soittamalla tai lähettämällä sähköpostia diakoniatyöntekijälle

välittää maksutonta ruoka-apua tilapäisesti vaikeuksissa oleville. Ruokapankin ruokakasseja (kuivaelintarvikkeita) saa diakoniatoimistosta (Niilontie 3, B-ovi).

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi, ruokapussin saa toimiston edessä ulkona, soittamalla diakoniatyöntekijälle p. 050 554 4498 tai lähettämällä sähköpostia heli.salmela@evl.fi Voit tarvittaessa jättää myös kirjeen Mustasaaren suomalaisen seurakunnan lukittuun postilaatikkoon (Niilontie 3, ruskean tiiliaidan päässä), niin työntekijä ottaa sinuun yhteyttä. Laatikko tyhjennetään päivittäin. Jos tarvitset ruokakassin, etkä pääse noutamaan karanteenin tai riskiryhmään kuulumisen vuoksi, diakoniatyöntekijä voi toimittaa kassin kotiovellesi.

Vaasan Ruoka-avun Sepänkylän jakelupiste avoinna torstaisin klo 14-15

välittää kauppojen tuoreruokaa (myyntipäivä on ohi, parasta ennen päivä ei) Sepänkylän seurakuntakeskuksessa, Niilontie puoleisessa päädyssä (D-ovi) TORSTAISIN klo 14-15 tai niin kauan kuin jaettavaa riittää. Kassit ovat valmiiksi pakattuja ja ne jaetaan ulkona. Pidäthän riitävän etäisyyden muihin ihmisiin, jotta pysyisimme kaikki terveinä. Ethän tule paikalle, jos sinulla on vähäisiäkään flunssan oireita!

Muista jakelupaikoista Vaasassa lisätietoa diakoniatyöntekijältä puh. 050 554 4498.

KAHVIPIIRIN KEVÄT ja SYYSKAUDEN ALKU 2020

Kahvipiiri kokoontuu torstaisin klo 10-11.30 tutussa paikassa, Sepänkylän seurakuntakeskuksen tarjoilutilassa. Ohjaajana toimii diakonissa Heli Salmela (lisätietoja p. 050 554 4498 tai sähköpostitse heli.salmela@evl.fi. Tule mukaan!

Kevään kokoontumiskerrat: 16.1, 23.1, 30.1, 6.2, 13.2, 20.2, (ei talvlomaviikolla 9), 5.3, 12.3. Loput kevään kokoontumiskerrat peruutettu koronaviruksen vuoksi.

Syyskauden avajaisia vietetään to. 3.9. 2020 klo 10-11.30 tutussa paikassa Sepänkylän seurakuntakeskuksen tarjoilutilassa, ja ohjaajana toimii diakonissa Heli Salmela. Nähdään syyskuun alussa, tervetuloa!

Diakoniatyöntekijä Heli Salmela, Mustasaaren suomalainen seurakunta
Diakoniatyöntekijä Heli Salmela