Mikä Kaikukortti on?

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esim. teatteriin, museoihin, kansalais- tai aikuisopiston kursseille tai festivaaleille. Joillakin paikkakunnilla kaikukortilla voi hankkia pääsylippuja myös liikuntapalveluihin tai urheilutapahtumiin.

Kenelle?

Kaikukortin saa, jos on korttia jakavan sosiaali- ja terveysalan, hyvinvoinnin edistäjän tai järjestön asiakas. Mustasaaressa Kaikukorttia saa hakea mm. kunnan sosiaalitoimesta tai Mustasaaren suomalaisen seurakunnan diakoniatoimistosta.

Kortti on tarkoitettu nuorille, aikuisille, ikäihmisille ja perheille, jotka ovat tiukassa rahatilanteessa, eivätkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja. Saatuaan Kaikukortin, pääsyliput kultuuri- tai liikuntakohteeseen saa lipunmyynnistä maksutta.

Miksi Kaikukortti?

Kulttuuri on kaikkien, myös tiukassa rahatilanteessa olevien henkilöiden perusoikeus. Kaikukortin avulla voi edistää ihmisten hyvinvointia kulttuurin keinoin.

Missä?

Kaikukortti-toimintaa on v. 2023 jo 56 paikkakunnalla Suomessa. Jokaisella kunnalla on omat Kaikukortti-verkkosivustonsa, joilla kerrotaan tarkemmin, mistä kaikukortin voi kunnassa saada (kts. Mustasaaressa yllä) ja missä sitä voi käyttää. Tutustu tarkemmin osoitteessa: www.kaikukortti.fi/alueet

https://mustasaari.fi/hyvinvointi/kulttuuritoiminta/kaikukorttiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Kaikukorttia voi käyttää millä tahansa Kaikukortti-alueella yli kuntarajojen. Tavoitteena on, että Kaikukortti-toiminta leviää pysyvään käyttöön vähitellen koko Suomeen. Paikkoja tulee jatkuvasti lisää ja verkkosivujen tieto vanhenee näistä nopeasti, joten ajankohtaisimman tiedon kohteista voit tarkistaa paikan päältä, ja kysyä lipunmyynnistä, ovatko he jo mukana Kaikukortti-toiminnan piirissä.

Löydät lisätietoa myös: Facebook/ Kaikukortti, tai www.kaikukortti.fi