alba ja tennarit

Rippikoulu

Rippikoulussa tutustut evankelis-luterilaisen kirkon uskoon, johon sinut on kasteessa liitetty. Rippikoulun aikana voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita ja tutustua kotiseurakuntaasi.

Ilmoittautumislomakkeet rippikouluun postitetaan koteihin syys-lokakuun vaihteessa. Lomake tulee palauttaa seurakuntaan viimeistään ma 22.10.2018. Sen voi palauttaa joko postitse: Mustasaaren suomalainen seurakunta, rippikoulu, Niilontie 3, 65611 Mustasaari tai suoraan seurakunnan postilaatikkoon osoitteeseen: Niilontie 3.

Rippikoulun aloitus tapahtuu rippikoululaisten ja vanhempien kutusjumalanpalveluksella Sepänkylän kirkossa 4.11.2018 klo 10.00. Jumalanpalveluksen jälkeen on vanhempien ja rippikoululaisten yhteinen tiedotustilaisuus, jossa annetaan tärkeää tietoa alkavasta rippikoulusta ja kesän leireistä. Kysymyksiä on myös mahdollisuus esittää.

Rippikoulun kesto ensimmäisestä tapaamisesta konfirmaatiojuhlaan on useita kuukausia. Seurakuntaan tutustumisjaksoon kuuluu nuorten iltoja ja- tapahtumia, itse valitsemasi joulu-ja pääsiäisajan tilaisuus yms. Lisätietoa saa myöhemmin jaettavasta rippikoulupassista. Kesällä koittaa sitten varsinainen leirijakso.

Rippikoulu huipentuu leiriin ja konfirmaatioon. Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatiossa tunnustat kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on kirkkohäiden edellytys.

Rippikoululeirit kesällä 2019:

14.-20.6.2019 Vuokatinrannassa Sotkamossa, konfirmaatio su 30.6