Nuoria albat päällä.

Rippikoulu

Rippikoulussa tutustut evankelis-luterilaisen kirkon uskoon, johon sinut on kasteessa liitetty. Rippikoulun aikana voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita ja tutustua kotiseurakuntaasi.

Ilmoittautumislomakkeet rippikouluun postitetaan koteihin syys-lokakuun vaihteessa. Lomake tulee palauttaa seurakuntaan viimeistään lomakkeessa mainittuna päivänä. Sen voi palauttaa joko postitse: Mustasaaren suomalainen seurakunta, rippikoulu, PL 35, 65611 Mustasaari tai suoraan seurakunnan postilaatikkoon osoitteeseen: Niilontie 3.

Rippikoulun aloitus tapahtuu rippikoululaisten ja vanhempien kutsujumalanpalveluksessa Sepänkylän kirkossa 3.11.2019 klo 10.00. Jumalanpalveluksen jälkeen on vanhempien ja rippikoululaisten yhteinen tiedotustilaisuus, jossa annetaan tärkeää tietoa alkavasta rippikoulusta ja kesän leireistä. Kysymyksiä on myös mahdollisuus esittää.

Rippikoulun kesto ensimmäisestä tapaamisesta konfirmaatiojuhlaan on useita kuukausia. Seurakunnan toimintaan osallistumisjakso sisältää nuorten iltoja ja tapahtumia sekä seurakunnan yhteisiä kokoontumisia. Lisätietoa saa myöhemmin jaettavasta rippikoulupassista. Kesällä koittaa sitten varsinainen leirijakso.

Rippikoulu huipentuu leiriin ja konfirmaatioon. Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatiossa tunnustat kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on kirkkohäiden edellytys.

Rippikoululeirit kesällä 2020:

A-ryhmä 11.-18.6.2020 Marttisen nuorisokeskus, Virrat

Konfirmaatio Mustasaaren kirkossa Vanhassa Vaasassa la 27.6.2020 klo 12.00

B-ryhmä 29.6.-6.7.2020 Marttisen nuorisokeskus, Virrat

Konfirmaatio Mustasaaren kirkossa Vanhassa Vaasassa la 11.7.2020 klo 12.00

Pysäköinti konfirmaatiossa:

On hyvä huomioida, että rautatien puolella on pieni pysäköintipaikka, mutta Adelcrantzinkuja on pelastustie, jonka varteen ei saa pysäköidä. Toisella puolella kirkkoa on suurempi pysäköintialue ja myös kadunvarsiin saa pysäköidä.

Raamattu kädessä.