Koronaviruksen vaikutukset toimintaan

13.3.2020 14.23

Kirkolliset toimitukset hoidetaan. Toimitusten osallistujamäärät ovat rajoitettuja, työntekijät mukaanlukien korkeintaan kymmenen henkilöä. Tällä tietoa suositellaan radion ja television välittämiä jumalanpalveluksia, jotka ovat saatavilla myös Yle Areenassa.

Kirkollisia toimituksia lukuunottanmatta muu toiminta on tauolla toistaiseksi. Päivitämme tietoja tilanteen muuttuessa.

Kyseessä ovat valtiollisten ja kirkollisten päättäjien vaatimat varotoimet. Tarkoituksena on hidastaa viruksen leviämistä ja helpottaa sairaanhoidon painetta.

Papit ja diakonissa ovat käytettävissä erityisesti puhelinkeskusteluja varten. Tänä aikana voimme kaikki osoittaa todellista lähimmäisenrakkautta huolehtimalla toisistamme. Joku on laskenut, että Raamatussa on kehotus "älä pelkää" eri muodoissa n. 365 kertaa - Jumalan vahva viesti on  joka päivälle, että meidän ei tarvitse pelätä, vaikka välillä pelottaisikin.